Motorrijtuigen

De meest voorkomende dekkingen zijn:

 • Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen.
 • Beperkt cascoverzekering.
 • Volledig cascoverzekering. ( all risk )

Welke risico’s zijn verzekerd?

 • Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen De Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen is wettelijk verplicht als u een motorvoertuig heeft. Dit betekent dat u strafbaar bent wanneer u niet voldoet aan deze verplichting. U bent verzekerd als u schade bij anderen veroorzaakt met uw motorvoertuig en daarvoor aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor zowel materiële schade als letselschade veroorzaakt aan anderen dan uzelf. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Met deze verzekering beschermt u zich tegen financiële problemen naar aanleiding van door u veroorzaakte schade. Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen bent u niet verzekerd voor schade aan uw motorvoertuig, hier zijn de beperkt cascoverzekering en de volledig cascoverzekering voor. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen afsluiten.
 • Beperkt cascoverzekering Met een beperkte cascoverzekering is uw motorvoertuig verzekerd voor bijvoorbeeld brand, diefstal en schade door een storm, bliksem of ruitschade. Ook wanneer u een aanrijding heeft met een dier bent u verzekerd. Bij deze verzekering kan een eigen risico van toepassing zijn, maar deze is ook vaak “af te kopen”.
 • Volledig cascoverzekering Met een volledig cascoverzekering bent u, naast alle schade die gedekt wordt door een beperkte cascoverzekering, ook verzekerd voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw motorvoertuig. Wanneer iemand schade aan uw motorvoertuig veroorzaakt, dan bent u ook verzekerd. Bij deze verzekering kan een eigen risico van toepassing, maar deze is ook vaak “af te kopen”.

De premie wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. U moet dan denken aan bijvoorbeeld: Leeftijd van de bestuurder, waarde van de auto, kilometrage per jaar, postcodegebied en het aantal zuivere schadevrije jaren dat u heeft. Verzekeraars hebben hier allemaal hun eigen beleid voor. Gezien de mogelijke verschillen is het van groot belang dat u de juiste dekking krijgt die aansluit bij uw wensen. Wij zijn er voor u om de mogelijkheden te bekijken en aan te laten sluiten bij uw wensen.

Mogelijke aanvullende dekkingen:

 • Ongevallen Verzekering voor Inzittenden.
 • Schade Verzekering voor Inzittenden.
 • ( Verhaals-) Rechtsbijstandverzekering
 • Pechhulpdekking voor Nederland of Europa
 • No Claim beschermer. Deze wordt overigens door steeds minder verzekeraars aangeboden.
 • Aanschafwaarde regeling / uit te breiden nieuwwaarde regeling.

In de praktijk horen we vaak zeggen; als je auto 4 jaar oud is, moet je hem niet meer volledig casco verzekeren. Beperkt casco is dan voldoende. IS DAT ZO?? Nee, in lang niet alle gevallen is dat zo vinden wij. Uitgangspunt is de waarde van de auto en niet de “leeftijd” van de auto. Stel uw auto is nog € 11000,- waard en u gaat terug naar de beperkt casco dekking. Nu rijdt u zelf schade aan uw auto of zelfs totaal verlies. Dan moet u zichzelf de vraag stellen of u € 11000,- op de plank heeft liggen om een soortgelijke auto aan te schaffen en zo ja of u dat er voor over heeft. Is het antwoord hierop nee, dan nog volledig casco blijven verzekeren.

Laat u goed informeren naar de mogelijkheden zodat u bij schade niet voor een verrassing komt te staan.

Terug naar verzekeringen