Uitvaart

Niet het leukste onderwerp, maar vroeg of laat krijgt iedereen er toch mee te maken.

Bij een overlijden kan er worden gekozen tussen een begrafenis en een crematie. Voor nabestaanden is het prettig als een overledene vóór het overlijden de keuze voor begraven of cremeren heeft gemaakt. Er kunnen emotionele, religieuze of traditionele redenen zijn om te kiezen voor begraven of cremeren.

De kosten voor een uitvaart kunnen per regio verschillen. Bijvoorbeeld doordat gemeenten verschillende tarieven hanteren voor bijvoorbeeld grafrechten.

De kosten voor crematie liggen landelijk niet ver uiteen. Maar de kosten voor het langer gebruiken van een aula of koffiekamer kunnen wel sterk verschillen. Net als de kosten voor consumpties voor of na de uitvaartplechtigheid.

De kosten van een begrafenis liggen gemiddeld tussen de € 7.500,- en € 10.000,-

De kosten voor een crematie liggen gemiddeld tussen de € 6.000,- en € 8.000,-

Dit zijn de bedragen die aangehouden worden voor 2018. Dan moet u overigens geen bijzondere wensen, dure grafsteen of iets dergelijks hebben, want dan lopen de kosten behoorlijk op.

Sluit op tijd, zo jong mogelijk, een goede uitvaartvoorziening. U laat uw nabestaanden dan niet achter met onverwachte en onnodige kosten. Op jonge leeftijd afsluiten geeft de laagste premie.

Vaak wordt gezegd; ik spaar het zelf wel bij elkaar. Kan, maar is absoluut niet voordeliger. Laat mij u voorrekenen dat u dan meer kwijt bent dan wanneer u een goede uitvaartvoorziening sluit. Als er toch voldoende financiële middelen aanwezig zijn, kan het bovendien fiscaal gezien aantrekkelijk zijn een uitvaartvoorziening te regelen. U geniet dan een vrijstelling van € 7.033,- ( in 2018 ) per persoon in box 3

Eén ding is zeker; we hebben het helaas een keer nodig.

Terug naar verzekeringen